Vesti - Dogadjaji

Novi Pazar prestonica balkanske atletike (FOTO RASPORED)

14. Jul 2017.

Predsednik Balkanske atletske federacije (ABAF) Dobromir Karamarinov rekao je danas da je ponosan što je u Novom Pazaru, koji će tokom naredna dva dana biti domaćin 76. Prvenstva Balkana.

Novi Pazar prestonica balkanske atletike (FOTO RASPORED) - Novi Pazar

"Tu smo prvi put, ali sigurno ne i poslednji. Dugujemo zahvalnost gradonačelniku Nihatu Biševcu i direktoru Atletskog saveza Srbije (ASS) i potpredsedniku ABAF Slobodanu Brankoviću, mnogo toga uradili smo zajedno. Čestitam i Atletskom klubu Novi Pazar, napravili su sjajan posao. Ovo je najveće od 10 takmičenja u našem godišnjem kalendaru, što Novi Pazar čini prestonicom balkanske atletike", rekao je novinarima Karamarinov.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je siguran da će domaćin šampionata Balkana opravdati očekivanja.

"Ovo je istorijski trenutak za nas i najveća sportska manifestacija. Sve što smo napravili plod je dobre saradnje sa Vladom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i ASS, a naši atletičari su svojim rezultatima inicirali izgradnju stadiona", kazao je Biševac.

"Pozivam ljubitelje sporta da dođu i uživaju, a ubeđan sam da će ovo biti povod da se još više mališana počne baviti sportom, pre svega atletikom. Neka se svi osećaju kao kod kuće i želim im što bolje rezultate", dodao je on.

Prvenstvo Balkana u atletici počeće sutra u 9.30, a otvoriće ga sedmobojke trkom na 100 metara sa preponama.

Satnice takmičenja:

 

Izvor: radiostoplus.com
Piše: 
Fotografija: HeliStudio