Vesti - Dogadjaji

Novi Pazar spreman za Prvenstvo Balkana u atletici

10. Jul 2017.

Direktor Atletskog saveza Srbije (ASS) Slobodan Branković izjavio je danas u Novom Pazaru da veruje da će Prvenstvo Balkana u ovom gradu biti organizovano na vrhunskom nivou.

Novi Pazar spreman za Prvenstvo Balkana u atletici - Novi Pazar

On je na konferenciji za novinare istakao da je bio poduhvat prihvatiti organizaciju takvog takmičenja u ovom gradu, pogotovo jer atletski stadion još uvek nije bio završen.

“Stadion je sada završen, jedan je od najlepših, na sjajnoj lokaciji i na idealnoj nadmorskoj visini. Verujem da će ovaj objekat biti centar okupljanja atletičara regiona i da će se isplatiti Novom Pazaru i ovom regionu”, kazao je Branković.

Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke održaće se 15. i 16. jula, a na njemu se očekuje 637 učesnika iz 16 zemalja.
Branković je istakao da u Novom Pazaru najverovatnije neće nastupiti “krem svetske atletike sa Balkana, ali da će publika ipak biti u prilici da vidi mnoge osvajače medalja na evropskim i svetskim takmičenjima”.

“Balkansko prvenstvo je u nezgodnom terminu jer se atletičari koji su ostvarili normu za Svetsko prvenstvo u Londonu nalaze na pripremama, a oni koji nisu pokušavaju da je ostvare na raznim mitinzima. Ipak, sigurno će biti veoma kvalitenih takmičara”, rekao je Branković.

On je dodao da će, pored kvalitetnih takmičara, u Novi Pazar stići i brojni zvaničnici na čelu sa predsednikom Balkanske atletske federacije Dobromirom Karamarinovim i još uvek vladajućim evropskim rekorderom u skoku u dalj Robertom Emijanom iz Jermenije.

Izvor: radiostoplus.com
Piše: 
Fotografija: radiostoplus.com