Vesti - Dogadjaji

Pozorišna predstava „Laži me”

23. Feb 2018.

Pozorišni komad’’Laži me’’, inspirisan poetsko-proznim zapisima o ljudskoj svakodnevici Saše Simonovića „O ljubavi, smrti i još nekim sitnicama“ („Srpska književna zadruga“, 2012), zamišljen je kao komedija karaktera sa elementima groteske. Glavni protagonist predstave su Lepomir (Aleksanadr Dunić) i Ružica (Sandra Bugarski), sredovečni bračni par. On je hipohondar koji sve više gubi korak sa ubrzanim društvenim promenama i savremenom stvarnošću koja sa sobom nosi neizvesnost i strah od budućnosti.

Pozorišna predstava „Laži me” - Novi Pazar

Ona je žena jakog karaktera, hrabra i preduzimljiva, spremna da se akcijom i rizikom bori protiv svakodnevne rutine i pesimizma koji joj ugrožava brak.

Kada supružnici, posle dvadeset pet godina, reše da otputuju u banju u kojoj su proveli medeni mesec, na scenu će isplivati laži – one svakodnevne, naivne, bele laži na koje se obično i ne osvrćemo;  i one teške laži koje su pokidale mnoge veze.

Iz tog vrtloga u kome su se našli, jedini spas je ljubav – ona iskonska, prava i lekovita ljubav.

Predstava će biti izvedena u Koncertnoj dvorani  24. februara (subota) sa početkom u 20.00h.

Ulaznice po ceni od 300 din biće u prodaji na biletarnici Kulturnog centra od 19. februara (ponedeljak) u periodu od 13.00h do 20.00h.

Izvor: kcnovipazar.com
Piše: 
Fotografija: ukpalilula.rs