Vesti - Sport

Odbojkaši u finalu Kupa Srbije!

7. Feb 2018.

Odbojkaši Novog Pazara plasirali su se večeras u finale Kupa Srbije, iako su u revanšu polufinala poraženi od Vojvodine u Novom Sadu sa 2:3 (25:19, 26:24, 18:25, 20:25, 13:15).

Odbojkaši u finalu Kupa Srbije! - Novi Pazar

Utakmica u Sportskom i poslovnom centru Vojvodina trajala je sat i 58 minuta, a na tribinama je bilo oko 950 gledalaca.

Gosti su posle 57 minuta igre poveli sa 2:0 u setovima, pa su u tom trenutku obezbedli ulazak u finale i duel sa Crvenom zvezdom, s obzirom da su u prvom meču kao domaćini savladali Novosađane sa 3:1.

Pazarci su sredinom drugog seta ostali bez povređenog Marka Radosavljevića, kojeg je na mestu primača zamenio Hasan Zatrić, dok je po završetku tog seta njihov trener Hamza Zatrić izveo iz igre startere Irfana Hamzagića, Marka Vukašinovića i Aleksu Polomca.

Najefikasniji kod Novog Pazara bio je Hamzagić sa 16 poena, a pratili su ga Zatrić sa 10, Polomac i Benjamin Daca sa po devet, Andrija Vilimanović sa sedam, te Vukašinović, Aleksandar Simić i Samed Prušević sa po pet poena.

David Mehić ostvario je 20 poena za Vojvodinu, u čijim redovima Miran Kujundžić je upisao 18, Vitalij Suhinjin 14, Radiša Stevanović devet, a Stevan Simić sedam poena.

Finale Kupa Srbije na programu je 3. marta, a domaćin će biti naknadno određen.

Izvor: rtvnp.rs
Piše: 
Fotografija: Senko Župljanin